La relació entre la Diputació i els Estaments com a institucions representatives del Regne de València durant el segle XVII. Una cooperació necessària

Main Article Content

Miquel Fuertes Broseta

La representació política del Regne de València ha estat motiu d’un complex i interessant debat historiogràfic. Sovint, les diferències institucionals amb els altres dos territoris peninsulars de la Corona d’Aragó han provocat malentesos. Amb aquest treball ens endinsem en la disputa i mostrem que, llevat d’alguns moments puntuals, realment no va existir. Estaments i Diputació passaven de col·laborar a enfrontar-se i a la inversa amb tota normalitat, per això cal veure quina era la dinàmica general de la relació; per fer-ho hem recopilat documentació que inclou un llarg període, del 1598 al 1707, i les dades obtingudes ens permeten aportar informació per a més d’un segle en què els moments de col·laboració van ser molts més que els d’enfrontament.

Paraules clau:

representació política, institucions, Estaments, segle XVII, València, Diputació

Article Details

Com citar
Fuertes Broseta, Miquel. “La relació entre la Diputació i els Estaments com a institucions representatives del Regne de València durant el segle XVII. Una cooperació necessària”. Pedralbes: revista d’història moderna, no. 40, pp. 287-21, https://raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/386582.