Les influències polítiques i socials en l'exercici de l'autoritat a la presó

Main Article Content

Ignacio González Sánchez
Aquest text pertany a una taula rodona que ofereix un debat amb James B. Jacobs, autor del clàssic de la sociologia de les presons Stateville: The penitentiary in mass society, sobre la vigència de la seva obra quaranta anys després. Aquest comentari destaca dues contribucions importants de l'obra i les relaciona amb canvis esdevinguts en la societat i en l'articulació del càstig des de llavors. En primer lloc, i a partir d'aquest estudi exemplar de les relacions entre la presó i la societat, es planteja si aquesta ha variat substancialment amb l'existència de més canals de comunicació i amb l'increment de persones empresonades. En segon lloc, reconeixent el seu excel·lent ús de Weber per entendre el càstig, es plantegen dinàmiques contradictòries que empenyen alhora cap a un exercici de l'autoritat més legal-racional i més carismàtic.
Paraules clau
empresonament de masses, sociologia de la presó, Weber, gerencialisme, populisme penal

Article Details

Com citar
González Sánchez, Ignacio. “Les influències polítiques i socials en l’exercici de l’autoritat a la presó”. Papers: revista de sociologia, vol.VOL 104, no. 3, pp. 569-75, https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/358966.
Biografia de l'autor/a

Ignacio González Sánchez, Universitat de Girona

Ignacio González Sánchez és professor de Criminologia a la Universitat de Girona. És doctor en Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid i el seu interès se centra en la sociologia del càstig.