«Dorcatoma (Dorcatoma) punctulata» Mulsant & Rey, 1864 nova per a la península Ibèrica i confirmació de la presència de «D. (Pilosodorcatoma) substriata» Hummel, 1829 (Coleoptera: Ptinidae: Dorcatominae)

Main Article Content

Amador Viñolas
José I. Recalde
Se cita per primera vegada de la península Ibèrica Dorcatoma (Dorcatoma) punctulata Mulsant & Rey, 1864, recol·lectada a la província de Tarragona. Es confirma la presència de D. (Pilosodorcatoma) substriata Hummel, 1829, a l’àrea peninsular (Navarra), coneguda fins a l’actualitat d’Espanya només de la vall d’Aran i s’amplia la distribució de D. (P.) agenjoi Español, 1978, a Catalunya i de D. (P.) minor Zahradník, 1993, a Navarra. Es representa l’hàbitat de D. (D.) punctulata, així com les antenes, els palps maxil·lars i l’edeagus. També es modifica la clau de les espècies ibèriques del subgènere Dorcatoma sensu stricto Herbst, 1792.

Paraules clau:

Coleoptera, Ptinidae, Dorcatominae, Dorcatoma, noves citacions, península Ibèrica

Article Details

Com citar
Viñolas, Amador; and Recalde, José I. “«Dorcatoma (Dorcatoma) punctulata» Mulsant & Rey, 1864 nova per a la península Ibèrica i confirmació de la presència de «D. (Pilosodorcatoma) substriata» Hummel, 1829 (Coleoptera: Ptinidae: Dorcatominae)”. Orsis: organismes i sistemes, vol.VOL 28, pp. 97-104, https://raco.cat/index.php/Orsis/article/view/303783.

Articles més llegits del mateix autor/a

1 2 > >>