Aprofitament didàctic d'un jaciment de neandertals. La Roca dels Bous i el Camp d'Aprenentatge de la Noguera.

Main Article Content

Antoni Novi Bardavio
Sergi Buzzi Chàfer
Sònia Orozco Mañé

El Camp d’Aprenentatge de la Noguera és un servei educatiu del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que des de fa quinze anys desenvolupa activitats didàctiques a l’entorn del jaciment arqueològic neandertal de la Roca dels Bous.


La inclusió de la prehistòria als currículums d’educació infantil, primària i secundària vincula el passat més llunyà de l’ésser humà amb qüestions socialment rellevants en el nostre món actual, com ara el que ens defineix com a humans. Així mateix, va ser també a la prehistòria que es van desenvolupar processos importants per entendre com funciona la societat avui dia, tant pel que fa a les relacions socials, com a l’economia o l’organització política.


La visita a la Roca dels Bous promou l’aproximació a les societats paleolítiques d’una manera vivencial, per tant, més significativa i potenciadora de l’empatia històrica, i, en conseqüència, de l’empatia cap a l’alteritat.


Article Details

Com citar
Bardavio, Antoni Novi et al. “Aprofitament didàctic d’un jaciment de neandertals.: La Roca dels Bous i el Camp d’Aprenentatge de la Noguera”. Nokaria. Revista del Museu de la Noguera, vol.VOL 1, no. 3, pp. 47-55, https://raco.cat/index.php/Nokaria/article/view/429645.