Els camins del peix a la muntanya de Tivissa.

Main Article Content

Maria Montané i Montané
Manel Aguilar i Clufen

A finals del segle XVIII va néixer la població de la Cala, que posteriorment va ser i continua sent l’Ametlla de Mar. Des d’aleshores es va crear un fil conductor comercial entre aquesta població i la muntanya de Tivissa. Aquesta zona era densament poblada i rebia el peix que els proporcionaven “los arrieros” que pujaven de la Cala i anaven mas per mas.
A través de les vivències dels habitants dels masos de finals del segle XIX i inicis del XX i la interrelació amb els arriers, hem volgut recordar la vida aïllada però no exempta de fils socials i afectius entre aquests hòmens i els masovers, gent humil, treballadora i feliç que fins i tot podien gaudir dels petits luxes gastronòmics, com era el peix fresc.

Paraules clau:

arriers, camins de muntanya, Tivissa, la Cala, l'Ametlla de Mar

Article Details

Com citar
Montané i Montané, Maria; and Aguilar i Clufen, Manel. “Els camins del peix a la muntanya de Tivissa”. Miscel·lània del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, no. 33, pp. 169-00, https://raco.cat/index.php/MiscellaniaCERE/article/view/426286.