L'explotació de roques silícies procedents de Tous al llarg de la prehistòria. Estat de la qüestió sobre les recerques arqueològiques desenvolupades fins a l'actualitat

Main Article Content

Javier Cámara Manzaneda
L'entorn geogràfic de l'actual municipi de Tous compren una part de la zona sud-occidental de la conca d'Òdena que es caracteritza en l'àmbit geològic per les formacions de roques silícies que afloren en superfície i la disposició de sílex en les terrasses fluvials dels seus rius. Les investigacions arqueològiques que s'han dut a terme fins ara posen de manifest que els grups neandertals del Abric Romaní haurien exercit una explotació de recursos fa més de 50.000 anys i que la seva explotació hauria tingut una continuïtat al llarg de la Prehistòria recent per l'aparició d'un elevat nombre de jaciments coneguts com a tallers de sílex. Així mateix, l'explotació de sílex hauria implicat diferents dinàmiques d'ocupació humana del territori de Tous al llarg de la Prehistòria.

Article Details

Com citar
Cámara Manzaneda, Javier. “L’explotació de roques silícies procedents de Tous al llarg de la prehistòria. Estat de la qüestió sobre les recerques arqueològiques desenvolupades fins a l’actualitat”. Miscellanea Aqualatensia, no. 17, pp. 47-64, https://raco.cat/index.php/MiscellaneaAqualatensia/article/view/335295.