La cuina de Salvador Dalí.
Article Sidebar
Aquest article està embargat. Consulteu les condicions d'accés dins l'apartat d'informació sobre la revista.
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Joan Cuscó i Clarasó
En aquest article analitzem les arrels d’on naixen les idees i les pintures de Salvador Dalí. Tant les seves primeres inquietuds, lectures i formació acadèmica fins al seu diàleg amb Francesc Pujols, Sigmund Freud i les ciències contemporànies. La seva manera de llegir la tradició pictòrica catalana i occidental, el surrealisme i la funció de l’art en la societat contemporània. Per a fer-ho partim de la metàfora de la cuina com espai privilegiat on l’ésser humà fa bullir les seves idees i les seves emocions per a, després, compartir-les. De la cuina com espai de creació que permet, en el cas de Dalí, controlar el fons dionisíac i el desig de la seva consciència i del seu cos erigint-se en una conreador de la forma apol·línia.
Paraules clau
Salvador Dalí, Francesc Pujols, surrealisme, pintura catalana, psicoanàlisi
Article Details
Com citar
Cuscó i Clarasó, Joan. “La cuina de Salvador Dalí”. Mirmanda: revista de cultura, no. 17-18, pp. 24-35, https://raco.cat/index.php/Mirmanda/article/view/431008.