La decisió de donar llet materna en el context de la pèrdua perinatal. Revisió de la literatura
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Introducció. La pèrdua perinatal és un esdeveniment profundament impactant que afecta a diferents parts de la societat, des de les dones i les seves parelles fins als professionals de la salut i la societat en conjunt. Maluradament, en la cura a les dones que experimenten dol perinatal, sovint es passa per alt la informació i el suport relacionat amb la lactància materna, cosa que pot augmentar els seus sentiments de dolor i ansietat. Tot i això, la donació de llet materna s’ha reconegut com una opció valuosa que pot tenir un paper significatiu en aquest procés de dol. Objectiu. Analitzar la literatura existent sobre l’impacte de la donació de llet després de la pèrdua perinatal, la funció que tenen en el procés de dol i les implicacions. Mètode. Cerca bibliogràfica a bases de dades PubMed, Cochrane i PsycINFO per identificar estudis que aborden la donació de llet, la pèrdua perinatal i les experiències de les dones. Resultats. Basats en set articles qualitatius, cal ressaltar la necessitat d’oferir suport a la lactància a les mares en procés de dol perinatal, també s’evidencia la manca de comunicació per part dels professionals sanitaris, assenyada i lliure de judici. Conclusió. La lactància materna pot tenir un paper essencial en el procés de dol perinatal, validant la identitat materna i generant records significatius. S’emfatitza la importància d’abordar la inhibició de la lactància de manera individualitzada i millorar la formació dels professionals de la salut per oferir suport integral.
Article Details
(c) MUSAS. Revista de Investigación en Mujer, Salud y Sociedad, 2024
Drets d'autor
L'autor/a que publica en aquesta revista està d'acord amb els termes següents:
- L'autor/a conserva els drets d’autoria i atorga a la revista el dret de primera publicació de l’obra.
- Els textos es difondran amb la llicència de Reconeixement-NoComercial CC BY-NC, la qual permet a qualsevol persona mesclar, adaptar i crear a partir de la vostra obra sense finalitat comercial. I les seves noves obres derivades, tot i que han de reconèixer-vos i no poden ser utilitzades comercialment, no han d'estar subjectes a una llicència amb els mateixos termes que l'obra original.
Ainoa Biurrun Garrido, Campus Docent Sant Joan de Déu
Campus Docent, Sant Joan de Déu, Research Group DAFNIs. IMIM (Hospital del Mar Medical Research Institute). (Barcelona, España)
Clara Garcia-Terol, Parc Sanitari Sant Joan de Deu
Doctoranda del programa de doctorado en Enfermería y Salud (Universitat de Barcelona), matrona Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Profesora Campus Docent Sant Joan de Déu. (Barcelona, España)
Melinda González-Concepción, Universidad de Barcelona
Profesora de la Facultad de Enfermería. Departamento de Enfermería Fundamental y Clínica. (Universidad de Barcelona). SGR «Psychoncology and Digital Health (PSODIG)». (Barcelona, España)
Articles més llegits del mateix autor/a
- Ainoa Biurrun Garrido, Carmen Perelló-Iñiguez, Josefina Goberna Tricas, Bioètica de l’atenció sanitària al naixement: avaluació d’una proposta formativa , MUSAS. Revista de Investigación en Mujer, Salud y Sociedad: Vol. 7 Núm. 2 (2022): Procreació i Cura: Avenços i reptes de futur