Pensem amb tot el cos. La ment corporeïtzada
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
La psicoanàlisi ha fet prevaldre durant molt de temps la formulació verbal dels continguts mentals com a eina per poder resoldre els conflictes i el patiment psíquic, però ha atorgat escassa presència conceptual i clínica al cos en el procés psicoanalític. Deixebles de Freud, especialment Ferenczi i Reich, van implantar modificacions, entre elles la inclusió d’accions corporals i el concepte de cuirassa muscular. És a partir de la dècada dels vuitanta, arran dels nous corrents filosòfics, les descobertes de les neurociències i les investigacions amb infants, que la psicoanàlisi relacional s’interessa per introduir aquests nous coneixements en la cura de les problemàtiques psíquiques, cosa que comportarà una nova visió del cos que es reflecteix en la clínica amb una nova mirada a la corporeïtat del pacient, juntament amb la possibilitat d’emprar diverses tècniques corporals.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Teresa Sunyé Barcons, Don Quijote: la locura como re-conocimiento , Intercambios, papeles de psicoanàlisis / Intercanvis, papers de psicoanàlisi: Núm. 25 (2010)
- Teresa Sunyé Barcons, Entramat individual i social del vestit , Intercambios, papeles de psicoanàlisis / Intercanvis, papers de psicoanàlisi: Núm. 27 (2011)
- Teresa Sunyé Barcons, Funció de la imatge en la cura d’un pacient portador d’un traumatisme en segona generació , Intercambios, papeles de psicoanàlisis / Intercanvis, papers de psicoanàlisi: Núm. 18 (2007)
- Teresa Sunyé Barcons, Pensar el suïcidi , Intercambios, papeles de psicoanàlisis / Intercanvis, papers de psicoanàlisi: Núm. 49 (2022)