La regulació de la factura electrònica en el sector públic
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
La regulació de l'ús de la factura electrònica en les administracions públiques ha estat recentment modificada per mitjà de la Llei 25/2013, de 27 de desembre, d'impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable de factures en el sector públic. Mitjançant aquesta norma es vol fonamentalment lluitar contra la morositat de les administracions públiques, per mitjà de l'impuls de la utilització de la factura electrònica i la creació d'un registre comptable, de manera que s'agilitin els procediments de pagament als proveïdors i es coneguin amb més detall les factures pendents de pagament.
També es regulen en aquesta norma legal, entre altres temes, el registre comptable de factures i el procediment de tramitació en les administracions públiques, els efectes de la recepció de la factura electrònica, les facultats dels òrgans de control i col·laboració amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària, la validesa de la factura electrònica davant les administracions públiques i els seus efectes tributaris, l'intercanvi d'informació entre la hisenda pública i els òrgans pagadors de les administracions públiques sobre els seus deutors i els pagaments als proveïdors, la factura electrònica en les empreses que prestin serveis al públic en general d'especial transcendència econòmica i l'eficàcia executiva de la factura electrònica.
Article Details
Drets d'autor
Els continguts publicats a IDP estan subjectes a una llicència de Reconeixement-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, se'n permet la còpia, distribució i comunicació pública sempre que se citi l'autor del text, la revista i la institució que els publiquen (IDP. Revista d'Internet, Dret i Política i UOC), tal com consta en la citació recomanada inclosa a cada article. No se'n poden fer obres derivades.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
L'autor ha de declarar que és l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.
Ana Maria Delgado, Universitat Oberta de Catalunya
Professora dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOCArticles més llegits del mateix autor/a
- Ana Maria Delgado, Jornada sobre mesures legals i fiscals per a la creació d’empreses , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 30 (2020)
- Ana Maria Delgado, Editorial , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 28 (2019)
- Ana Maria Delgado, Jornada sobre les conseqüencies fiscals del pla d'acció BEPS , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 28 (2019)
- Ana Maria Delgado, X Jornada de Documentació del Dret i Tecnologies de la Informació i la Comunicació , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 29 (2019)
- Ana Maria Delgado, Jornada sobre habilitats professionals de l'advocat i de l'assessor fiscal , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 29 (2019)