El Dr. Josep M. Massons i Esplugas, (Valls, 1913 - Sant Cugat del Vallès, 2012). Mestre i amic

Main Article Content

Francisco Javier Buqueras Bach
Es presenta el resum conjunt d’aquest treball i el següent, dedicats a la descripció i anàlisi de l’obra del Dr. Josep M. Massons (1913-2012). Es dóna una referència molt àmplia de l’obra escrita del Dr. Massons, d’activitat llarga i  diversa, en els camps de la cirurgia; farmacologia, introductor de l’Isoplasma;  industrial farmacèutic, amb els laboratoris Vister y Drovysa; i autor de treballs en el camp de la bioètica i de la
història de la medicina. Activitat també com a editor de revistes. En el primer article es tracta amb extensió de la relació personal entre el Dr. Massons i el Dr. Buqueras. En el segon hi ha una relació molt detallada d’estudis curts, més en el camp de  l’ètica de la professió, publicats en revistes de nivell i difusió més local. En els últims anys activitat important dins dels treballs de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Paraules clau:

Josep M. Massons, història de la medicina, bioètica

Article Details

Com citar
Buqueras Bach, Francisco Javier. “El Dr. Josep M. Massons i Esplugas, (Valls, 1913 - Sant Cugat del Vallès, 2012). Mestre i amic”. Gimbernat: Revista d’Història de la Medicina i de les Ciències de la Salut, vol.VOL 63, pp. 221-42, https://raco.cat/index.php/Gimbernat/article/view/313980.

Articles més llegits del mateix autor/a

1 2 3 > >>