Experimentació i simulacions en arqueologia. Un exemple de la seva aplicació didàctica al Patronat de la Flor de Maig

##plugins.themes.bootstrapRaco.article.main##

Mónica Barahona
Javier González Muñoz
Paloma González Marcén

A casa nostra i només indirectament relacionada amb el context universitari i de recerca, l'arqueologia experimental s'ha centrat en interessants ofertes de tallers sobre processos de manufactura prehistòrica i visites guiades a jaciments arqueològics reconstruïts (com, per exemple, la Ciutadella Ibèrica de Calafell) o organitzades en relació a rellevants jaciments arqueològics (per exemple, a les Mines Prehistòriques de Gavà). En general sembla que progressivament
es van incrementant els esforços per crear unes estratègies més dinàmiques de cara a la comprensió i valoració del patrimoni històricoarqueològic com es mostra, a més dels exemples esmentats, en la creixent oferta d'activitats escolars de temàtica arqueològica promoguda per empreses i cooperatives. Encara, però, són poc freqüents els projectes globalitzadors que permetin maximitzar les possibilitats divulgadores de l'experimentació i les simulacions arqueològiques i que promoguin, al mateix temps, una interrelació sistemàtica i estructural entre la recerca i la difusió extraacadèmica.

##plugins.themes.bootstrapRaco.article.details##

Como Citar
Barahona, Mónica et al. «Experimentació i simulacions en arqueologia. Un exemple de la seva aplicació didàctica al Patronat de la Flor de Maig». GAUSAC. Publicació del Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès, n.º 11, pp. 110-4, https://raco.cat/index.php/GAUSAC/article/view/372635.

Artigos mais lidos do(s) mesmo(s) autor(es)