Intervenció arqueològica a la capella de la Verge de la Pietat del monestir de Sant Cugat del Vallès. Noves aportacions al coneixement del castrum baiximperial
Article Sidebar
Citaciones en Google Académico
Main Article Content
La intervenció arqueològica formava part del projecte d'arranjament de la capella de la Pietat engegat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. Davant la necessitat de buidar el sòl per tal d'esbrinar com treballaven els fonaments de la torre on està situada, el Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya va creure necessària una intervenció arqueològica prèvia per tal de documentar el subsòl i deixar a la vista els fonaments de la torre, la qual descansa gairebé tota sobre el llenç de muralla romana.
Les dades obtingudes en aquesta intervenció amplien les que ja es tenien de la campanya de 1994, o se'n confirmen algunes que ja s'apuntaven en els estudis subsegüents a aquella intervenció i als quals s'haurà de fer referència en aquest article.
Article Details
Artículos más leídos del mismo autor/a
- Pere Lluís Artigues i Conesa, Mònica Blasco i Arasanz, Eduard Riu-Barrera, Maria Sardà i Vilardaga, Les excavacions arqueològiques al monestir de Sant Cugat del Vallès o d’Octavià (1993-1994). La fortalesa romana, la basílica i la implantació del Monestir , GAUSAC. Publicació del Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès: Núm. 10 (1997)
- Pere Lluís Artigues i Conesa, Carme Subirana Fàbregas, Intervenció arqueològica a la Plaça de l'Om del monestir de Sant Cugat del Vallès. Localitazació d'un hipogeu i de l'antiga fleca del monestir. , GAUSAC. Publicació del Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès: Núm. 17 (2000)
- Pere Lluís Artigues i Conesa, Les necrópolis tardoantigues a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental): aproximació a un marc tipològic i cronològic , GAUSAC. Publicació del Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès: Núm. 34-35 (2009)