El club Amics de Tothom (la Tothomada), 1966-1969. Una revisió històrica del període que ens va portar a aquest moment i el seu desenllaç final
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Els anys seixanta del segle passat van aportar a Catalunya grans canvis socials i culturals. De tal manera que s’ha parlat de seixantisme, fins i tot un autor l’ha qualificat com el tercer gran moment politicocultural després del modernisme i el noucentisme. Es tracta d’un moviment general, plural i de molta vitalitat, que cal situar entre 1959 i 1971. Un conjunt de diverses iniciatives politicoculturals que comparteixen dos objectius: l’antifranquisme i l’afirmació de la cultura com a forma definidora de la identitat catalana. En aquest context es produeix l’experiència de la Tothomada, una experiència curta, 1966-1969, però molt intensa. Per explicarla ens hem hagut d’endinsar en els seus precedents, el Casal parroquial, que és tant com dir el paper de l’Església en aquells moments a Sant Cugat. A la vegada, ens ha obligat a eixamplar la mirada i referir-nos als diferents moviments culturals que van caracteritzar aquells anys santcugatencs, alguns dels quals han deixat una forta petja.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Jaume Cifuentes i Costa, Ernest Auladell Domènech, president del Club Muntanyenc Sant Cugat 1949-1957. Una visió diferent d’aquella època. , GAUSAC. Publicació del Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès: Núm. 54 (2021)
- Jaume Cifuentes i Costa, La festa de Sant Antoni Abat i l’exposició a la Casa de Cultura. , GAUSAC. Publicació del Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès: Núm. 54 (2021)