Un alumne mataroní a Montelieu (1838) - Cusachs i Corredor, Manuel (Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria, 2012)
En aquest escrit podeu veure la relació epistolar, de l'any 1838, d'un alumne mataroní, en Rafel Cusachs i Sabadell, intern del col·legi d'èlit de Montelieu (Llenguadoc), destinat a anar a Nova Orleans (EUA) amb el seu pare, el comerciant mataroní Gaspar Cusachs i Costa, i també la dels autors, recopilada i comentada pel periodista i historiador Manuel Cusachs i Corredor, col·laborador habitual dels Fulls