Prostitutes a la ceràmica àtica: una visió idíl·lica o el reflex d’una realitat?

Main Article Content

Esther Rodrigo Requena
Gemma Fortea Domènech

Aquest treball pretén revisar, sense prejudicis, aspectes relacionats amb el món de la prostitució a la Grècia clàssica dels segles V i IV aC, que en els darrers decennis s’han volgut determinar com a elements definitoris i estretament vinculats amb aquesta activitat per una part de la historiografia especialitzada. A través de l’observació de diversos exemples de la iconografia de la ceràmica vascular àtica, especialment de la simposíaca, s’analitzaran alguns dels trets que s’han volgut atribuir en exclusiva a les dones dedicades a la prostitució, parant especial atenció a les auletrídes.


Article Details

Com citar
Rodrigo Requena, Esther; and Fortea Domènech, Gemma. “Prostitutes a la ceràmica àtica: una visió idíl·lica o el reflex d’una realitat?”. Faventia, vol.VOL 40, pp. 43-57, https://raco.cat/index.php/Faventia/article/view/376336.
Biografies de l'autor/a

Esther Rodrigo Requena, Universitat Autònoma de Barcelona

Doctora en Arqueologia per la UAB, investigadora postdoctoral junior a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i professora associada al Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la UAB.

Gemma Fortea Domènech, Institut Català d’Arqueologia Clàssica

Llicenciada en Filologia Clàssica per la UAB i tècnica superior de suport a la recerca a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica