Necessitem nous drets en el ciberespai? El cas de com definir la privacitat en línia en una declaració de drets d'Internet

Main Article Content

David Casacuberta Sevilla
Max Senges
Durant els primers dies d'Internet, era comú defensar de formar part d'un entornoen línia clarament transformaria els drets humans, fins i tot podria crear nous. En estetexto, volem argumentar que, a l'hora d'establir un Bill of Rights, o declaració de derechosen Internet, en lloc de definir nous drets, necessitem reconsiderar els que ja existendentro l'emergent context virtual. La privacitat, l'anonimat o la llibertat d'expressió, entre d'altres, no són exactament els mateixos drets que tenim al regne del real.Lo que canvia són certes condicions contextuals no articulades, que fan pensar algunosque són els drets dels que han canviat. Això té certes implicacions teòriques. Intentamosmostrar que no hi ha cap necessitat de repensar drets com la privadesa des elprincipio, ni de bon tros eliminar, com alguns analistes proposen. Igualment, tieneimplicaciones per al desenvolupament de polítiques, ja que ofereix una metodologia general per serconsiderada i adaptada als contextos virtuals, per així poder assegurar que els drets humanosbásicos poden ser correctament aplicats i defensats en el ciberespai.

Paraules clau:

tecnologies digitals, societat de la informació, privacitat, intimitat, virtual versus real, nous drets

Article Details

Com citar
Casacuberta Sevilla, David; and Senges, Max. “Necessitem nous drets en el ciberespai? El cas de com definir la privacitat en línia en una declaració de drets d’Internet”. Enrahonar: an international journal of theoretical and practical reason, no. 40, pp. 99-111, https://raco.cat/index.php/Enrahonar/article/view/85368.

Articles més llegits del mateix autor/a