Educació en el món del mercat global. Els perills de la cohesió social
PDF
PDF (Español (España))


Citacions a Google Acadèmic

Com citar

Essomba, Miquel Àngel. “Educació en el món del mercat global. Els perills de la cohesió social”. Educació social. Revista d’intervenció socioeducativa, no. 43, pp. 36-56, https://raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/180641.


Resum

Es parteix de la hipòtesi que un discurs i una pràctica neoliberals i conservadores s'ha instal·lat a l'educació, i l'ha transformada. Queda lluny el temps en que es pensava que l'educació transformaria la societat, la realitat ha demostrat que és més aviat la societat qui transforma l'educació. Hem de preguntar-nos, doncs, fins a quin punt el terreny, la dinàmica i les normes del joc de la globalització liberal afaboreixen o obstaculilzen l'assoliment d'una societat cohesionada. En l'article s'analitzen aquests tres aspectes, i com afecten la complexa gestió de la diversitat cullural en el camí de la cohesió.

Paraules clau

costos de producció, descentralització, deslocalització de la producció, desregulació educativa, diversitat cultural, educació global, gestió de serveis, igualtat, processos, resultats
PDF
PDF (Español (España))