Reines mortes o la mort en femení. El funeral reial en la Barcelona dels segles XVII i XVIII
Article Sidebar
Citaciones en Google Académico
Main Article Content
Resum:
A través del material documental d’arxius i biblioteques, les referències visuals i els testimonis literaris volem recuperar la mort femenina en la Barcelona dels segles XVII i XVIII. Ens centrem en les reines com a imatge del poder amb les imbricacions polítiques, simbòliques i ideològiques que comporta el funeral d’una reina en època barroca.
Resumen:
Reinas muertas o la muerte en femenino. El funeral real en la Barcelona de los siglos XVII y XVIII
A través del material documental de archivos y bibliotecas, las referencias visuales y los testimonios literarios queremos recuperar la muerte femenina en la Barcelona de los siglos XVII y XVIII. Nos centramos en las reinas como imagen del poder con las imbricaciones políticas, simbólicas e ideológicas que conlleva el funeral de una reina en época barroca.
Abstract:
Dead queens or death of women. The royal obsequies in baroque Barcelona at XVII and XVIII centuries
Through the documentary material from archives and libraries, the visual references and literary examples, we recover the woman’s death in Barcelona in the seventeenth and eighteenth centuries. We focus on the queens as an image of power with the political, symbolic and ideological implications involved in the funeral of a Baroque queen.
Article Details
(c) Emblecat Edicions, 2022
Artículos más leídos del mismo autor/a
- José Antonio Ortiz, La imatge del purgatori en la Catalunya barroca. Aproximació iconogràfica , EMBLECAT, Estudis de la Imatge, Art i Societat: Núm. 1 (2012)
- José Antonio Ortiz, Les exèquies del bisbe Eustaquio de Azara i Perera , EMBLECAT, Estudis de la Imatge, Art i Societat: Núm. 1 (2012)