La utilització del folklore i la literatura popular per configurar l’ordre simbòlic de la mare i una escriptura femenina en la poesia de Maria Mercè Marçal
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Montserrat Palau Vergés
a des dels inicis de la seva trajectòria literària, el 1977, una de les característiques destacades de la poesia de Maria Mercè Marçal (1952-1998) és la utilització de formes i motius del folklore i de la literatura popular. Aquest article analitza aquest ús, molt marcat en els primers llibres i també present en els posteriors, i explica com la literatura popular li servirà a l’autora per crear un món simbòlic de l’ordre de la mare, en contrast amb l’ordre patriarcal dominant també en la cultura i literatura. I, a més, per investigar i trobar la seva pròpia «escriptura femenina», d’acord amb les teories de les escoles feministes italianes i franceses dels anys setanta del segle XX.
Paraules clau
poesia catalana, literatura popular, estudis de gènere, Maria Mercè Marçal
Article Details
Com citar
Palau Vergés, Montserrat. “La utilització del folklore i la literatura popular per configurar l’ordre simbòlic de la mare i una escriptura femenina en la poesia de Maria Mercè Marçal”. Estudis de Literatura Oral Popular = Studies in Oral Folk Literature, no. 6, pp. 45-60, https://raco.cat/index.php/ELOP/article/view/335578.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Montserrat Palau Vergés, L’epistolari de Rossend Serra Pagès: les folkloristes catalanes de començaments del segle XX , Estudis de Literatura Oral Popular = Studies in Oral Folk Literature: Núm. 3 (2014)
- Laura Villalba Arasa, Brigid Amorós Òdena, Vicent Vidal Lloret, Emmanouela Katrinaki, Montserrat Palau Vergés, Notícies · News , Estudis de Literatura Oral Popular = Studies in Oral Folk Literature: Núm. 2 (2013)
- Montserrat Palau Vergés, Presentació , Estudis de Literatura Oral Popular = Studies in Oral Folk Literature: Núm. 13 (2024)