Estudi i edició de tres versions de La Ventafocs i les germanastres (ATU 480 + 510A) recollides per Adelaida Ferré i Gomis

Main Article Content

Laura Villalba Arasa
A partir de l’estudi de tres versions del tipus internacional 510A, corresponent a la rondalla catalana La Ventafocs i les germanastres, que tenen com a característica comuna el fet d’estar precedides pel tipus ATU 480, La noia caritativa i la germanastra malcarada, en el text de l’article s’estudia la freqüència de la combinació en l’àmbit lingüístic català i en altres àmbits lingüístics que l’hi són propers com ara l’espanyol, el portuguès i el francès, per tal de provar-ne l’eficiència. A partir de l’edició i l’estudi de les tres versions que Adelaida Ferré i Gomis (Barcelona 1881-1955) va recollir en tres poblacions catalanes, s’analitzen les característiques que permeten catalogar-les sota els tipus ATU 480 + 510A per ampliar, així, el corpus de relats que en l’àmbit lingüístic català combinen aquests dos tipus i que actualment estan llistats en divuit.

Paraules clau:

rondalla, ATU 510A, ATU 480, Adelaida Ferré, combinació

Article Details

Com citar
Villalba Arasa, Laura. “Estudi i edició de tres versions de La Ventafocs i les germanastres (ATU 480 + 510A) recollides per Adelaida Ferré i Gomis”. Estudis de Literatura Oral Popular = Studies in Oral Folk Literature, no. 4, pp. 155-73, https://raco.cat/index.php/ELOP/article/view/304875.

Articles més llegits del mateix autor/a