Els signes distintius de les denominacions d’origen vitivinícoles catalanes. Contextualització històrica

Main Article Content

Gemma Molleví Bortoló
Jordi Villoro Armengol

L’objectiu d’aquest article és valorar la relació entre la història de la vitivinicultura a Catalunya i les denominacions d’origen (DO) catalanes mitjançant les seves marques significatives. L’origen de la vitivinicultura catalana es remunta a la cultura ibera pels contactes fenicis i grecs, es consolidà amb els romans i s’expandí durant l’edat mitjana. Algunes zones esdevingueren DO que reforcen el vincle geogràfic amb el territori on es produeix el vi de qualitat. Algunes d’elles mostren aquest origen històric en els seus signes distintius: amb els grecs (DO Empordà), amb els romans (DO Tarragona) o amb el període medieval (DOQ Priorat).

Paraules clau:

Història vitivinícola, Catalunya, DO, signes distintius

Article Details

Com citar
Molleví Bortoló, Gemma; and Villoro Armengol, Jordi. “Els signes distintius de les denominacions d’origen vitivinícoles catalanes. Contextualització històrica”. Estudis d’història agrària, no. 33, pp. 189-18, https://raco.cat/index.php/EHA/article/view/394425.