Arqueologia, viticultura i consum de begudes alcohòliques: els primers vins de Catalunya (segles VII-VI aC)
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Samuel Sardà Fabra
Universitat Pompeu Fabra
En aquests darrers anys, la recerca arqueològica desenvolupada en territori català ha permès aprofundir en l’estudi de múltiples evidències relacionades amb els orígens de la viticultura. Les primeres dades arqueològiques relacionades amb el consum de vi ens ubiquen a mitjan segle VII aC i ens informen de la distribució d’un producte exòtic i de circulació limitada que arriba al litoral català a través del comerç fenici. Les evidències documentades suggereixen la seva ràpida acceptació en el marc de múltiples litúrgies i celebracions col·lectives (banquets
comunitaris, festes vinculades al cicle agrícola, rituals de pas, banquets funeraris, etc.) que ens indiquen el seu caràcter diferencial com a producte de consum excepcional o de prestigi
comunitaris, festes vinculades al cicle agrícola, rituals de pas, banquets funeraris, etc.) que ens indiquen el seu caràcter diferencial com a producte de consum excepcional o de prestigi
Paraules clau
vi, arqueologia, bioarqueologia, viticultura, cervesa, aiguamel, banquets
Article Details
Com citar
Sardà Fabra, Samuel. “Arqueologia, viticultura i consum de begudes alcohòliques: els primers vins de Catalunya (segles VII-VI aC)”. Estudis d’història agrària, no. 26, pp. 85-114, https://raco.cat/index.php/EHA/article/view/291149.