Els oficis de mar a la Barcelona moderna (segles XVI-XVII) Família i societat
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
La història de la ciutat de Barcelona no es pot entendre sense tenir en compte la seva relació amb el mar. Sovint, però, la historiografia no ha prestat l’atenció adequada a l’orientació marítima de la ciutat, especialment en època moderna. Això, ha fet que bona part de la població de la ciutat, que tenia en el mar el seu mitjà de vida, hagi quedat oblidada al discurs històric. Aquest estudi pretén recuperar per la memòria de la ciutat a la gent que vivia del mar, exercint oficis propis d’aquest medi, com els pescadors, mariners, mestres d’aixa o calafats. Tots ells, amb les seves famílies, conformaven la gent de mar de Barcelona que, sens dubte, contribuí a la conformació identitària de la ciutat i dels seus habitant
Article Details
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0.
(c) 2022
Drets d'autor
Els autors dels treballs editats es comprometen a la cessió dels seus drets la revista Drassana perquè pugui reproduir-los per mitjà de qualsevol sistema de reproducció vigent. Els treballs que es publiquen a Drassana són responsabilitat dels seus autors.
Reservats tots els drets: © Els autors © Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona. Drassana no es responsabilitza necessàriament de l’opinió que expressin els articles signats. Prohibida la reproducció total o parcial de la revista per qualsevol mitjà mecànic, electrònic o fotogràfic (inclosa la fotocòpia) sense l’autorització prèvia de l’editor.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Alfredo Chamorro Esteban, Mestres d'aixa i mestres calafats a la Barcelona del segle XVII: dos exemples de confraries marítimes a l'època moderna (1599-1648) , Drassana: revista del Museu Marítim: Núm. 27 (2019)