L'alimentació de la menestralia manresana als segles XIV i XV
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Adrià Mas Craviotto
Aquest article és el resultat d'una exhaustiva recerca feta al llarg dels últims dos anys sobre els múltiples aspectes que conformaven la vida quotidiana dels menestrals de Manresa a finals del segle XIV i principis del XV. L'alimentació és un dels trets més importants d'aquesta vida quotidiana, i en aquest sentit, la rica i abundant documentació notarial que es conserva a l'Arxiu Comarcal del Bages aporta una infinitat de dades a escala qualitativa i quantitativa d'un valor inqüestionable. Els inventaris post mortem són sens dubte les fonts documentals més riques en informació i en tota mena de detalls ja que permeten als historiadors reconstruir i analitzar les traces d'aquella quotidianitat alimentària que envoltava diàriament els membres de les societats pretèrites, especialment la medieval, el nostre camp d'estudi.
Article Details
Com citar
Mas Craviotto, Adrià. “L’alimentació de la menestralia manresana als segles XIV i XV”. Dovella, no. 124, pp. 14-21, https://raco.cat/index.php/Dovella/article/view/350628.