Les activitats organitzades per als turistes com a element de cohesió de les destinacions residencials de muntanya: el cas de la Cerdanya

Main Article Content

José M.ª Prat Forga
Gemma Cànoves Valiente

La facilitat de mobilització més gran per part de la població urbana ha provocat un important augment dels habitatges secundaris als territoris d’interior. En algunes d’aquestes destinacions turístiques el creixement ha tingut lloc juntament amb l’augment de les activitats esportives, culturals, recreatives i d’oci ofertes des dels organismes públics i les associacions locals, amb l’objectiu de satisfer les demandes d’aquesta població temporal, allargar-ne l’estada en la destinació i relacionar-la amb la població permanent, a fi d’evitar els conflictes socials entre aquests col·lectius.

En el present treball, a partir de dades estadístiques, de les programacions d’activitats publicades a la premsa gratuïta local i d’una enquesta realitzada a 154 persones, s’hi analitza el cas de la part espanyola de la comarca de la Cerdanya, amb l’objectiu de comprovar si hi ha una relació directa entre aquestes activitats, les segones residències i la població estacional, com també quin és el grau de satisfacció obtingut amb aquestes activitats. 

Paraules clau:

segones residències, activitats turístiques, satisfacció, nous espais socials, Pirineus, Catalunya

Article Details

Com citar
Prat Forga, José M.ª; and Cànoves Valiente, Gemma. “Les activitats organitzades per als turistes com a element de cohesió de les destinacions residencials de muntanya: el cas de la Cerdanya”. Documents d’Anàlisi Geogràfica, vol.VOL 65, no. 2, pp. 345-69, https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/356002.
Biografies de l'autor/a

José M.ª Prat Forga, Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED)

Enginyer Industrial (UPC)

Doctor Europeu i Llicenciat en Geografia (UAB)

Màster en Estudis Territorials i de la Població (UAB)

Grupo de investigación TUDISTAR (UAB)

Gemma Cànoves Valiente, Universitat Autònoma de Barcelona

Grupo de investigación TUDISTAR (UAB)

Articles més llegits del mateix autor/a