EEPI: instrument d’avaluació d’entorns de proximitat per incloure les persones sense autonomia a Lima
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Félix Cabrera
Pontificia Universidad Católica del Perú
Àngel Cebollada
Universitat Autònoma de Barcelona
Per dissenyar els entorns de proximitat, s’utilitzen criteris que provenen de la perspectiva dels professionals i d’experiments en laboratori, sense tenir en compte les opinions de la ciutadania. Així mateix, tampoc s’han analitzat simultàniament els diferents tipus de persones, com ara els grups amb discapacitat visual i cognitiva. Per això, per avaluar els espais urbans des d’una perspectiva holística i inclusiva, es presenta l’instrument EEPI, que pot ser emprat en edificacions, voreres, places i passos de vianants. Aquest instrument es caracteritza per incorporar infants, gent gran i persones amb discapacitat (motriu, visual i cognitiva); per escoltar la seva veu; per provenir d’un enfocament mixt; per ser útil i fàcil d’aplicar i transferir, i per incloure criteris físics, personals i socials. A més, compta amb dos nivells —planificació i gestió— i, com tot instrument, és totalment perfectible i pot donar cabuda a altres aspectes.
Article Details
Com citar
Cabrera, Félix; and Cebollada, Àngel. “EEPI: instrument d’avaluació d’entorns de proximitat per incloure les persones sense autonomia a Lima”. Documents d’Anàlisi Geogràfica, vol.VOL 67, no. 2, pp. 243-6, doi:10.5565/rev/dag.647.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Àngel Cebollada, DEXTRE, Juan Carlos; HUGHES, Mike y BECH, Lotte. Cyclists & Cycling Around the World. Creating Liveable & Bikeable Cities. Lima: Fondo Editorial de la Pontificia Universidad Católica del Perú, 2013. , Documents d'Anàlisi Geogràfica: Vol. 61 Núm. 1 (2015)