The Biological basis of the aging process
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Alba Naudí Farré
Mariona Jové Font
Daniel Cacabelos Barral
E. Ilieva
Jordi Boada Pallàs
María Victoria Ayala Jove
Manel Portero Otin
Reinald Pamplona Gras
El procés biològic bàsic subjacent de l'envelliment va ésser
avançat per la teoria de l'envelliment basada en els radicals lliures
l'any 1954: la reacció dels radicals lliures actius, produïts fisiològicament
en l'organisme, amb els constituents cel·lulars
inicia els canvis associats a l'envelliment. La implicació dels radicals
lliures en l'envelliment està relacionada amb el seu paper
clau en l'origen i l'evolució de la vida. La informació disponible
avui en dia ens mostra que la composició específica de les macromolècules
cel·lulars (proteïnes, àcids nucleics, lípids i carbohidrats)
en les espècies animals longeves tenen intrínsicament
una resistència elevada a la modificació oxidativa, la qual cosa
probablement contribueix a la longevitat superior d'aquestes
espècies. Les espècies longeves també mostren unes taxes reduïdes
de producció de radicals lliures i de lesió oxidativa. D'altra
banda, la restricció dietària disminueix la producció de radicals
lliures i la lesió molecular oxidativa. Aquests canvis estan
directament associats a la reducció de la ingesta de proteïnes
dels animals sotmesos a restricció, que alhora sembla que són
deguts específicament a la reducció de la ingesta de metionina.
En aquesta revisió s'emfatitza que una taxa baixa de generació
de lesió endògena i una resistència intrínsecament elevada a la
modificació de les macromolècules cel·lulars són trets clau de la
longevitat de les espècies animals.
avançat per la teoria de l'envelliment basada en els radicals lliures
l'any 1954: la reacció dels radicals lliures actius, produïts fisiològicament
en l'organisme, amb els constituents cel·lulars
inicia els canvis associats a l'envelliment. La implicació dels radicals
lliures en l'envelliment està relacionada amb el seu paper
clau en l'origen i l'evolució de la vida. La informació disponible
avui en dia ens mostra que la composició específica de les macromolècules
cel·lulars (proteïnes, àcids nucleics, lípids i carbohidrats)
en les espècies animals longeves tenen intrínsicament
una resistència elevada a la modificació oxidativa, la qual cosa
probablement contribueix a la longevitat superior d'aquestes
espècies. Les espècies longeves també mostren unes taxes reduïdes
de producció de radicals lliures i de lesió oxidativa. D'altra
banda, la restricció dietària disminueix la producció de radicals
lliures i la lesió molecular oxidativa. Aquests canvis estan
directament associats a la reducció de la ingesta de proteïnes
dels animals sotmesos a restricció, que alhora sembla que són
deguts específicament a la reducció de la ingesta de metionina.
En aquesta revisió s'emfatitza que una taxa baixa de generació
de lesió endògena i una resistència intrínsecament elevada a la
modificació de les macromolècules cel·lulars són trets clau de la
longevitat de les espècies animals.
Article Details
Com citar
Naudí Farré, Alba et al. “The Biological basis of the aging process”. Contributions to science, vol.VOL 3, no. 4, pp. 469-7, https://raco.cat/index.php/Contributions/article/view/157791.