El Grec-76: el teatre com a aposta de ruptura en la Transició a Barcelona
Article Sidebar
Citaciones en Google Académico
Main Article Content
El 1975 la mort del general Franco representa un punt i a part i enceta el que coneixem com a Transició espanyola. Els darrers anys s’ha intensificat el debat historiogràfic sobre la definició d’aquest període com un procés de reforma pacífica o de ruptura amb l’ordre precedent. El teatre ens pot oferir un punt de vista més en aquest debat, ja que és una art dinàmica i amb un contacte molt estret amb el seu propi context. En aquest sentit, la temporada d’estiu organitzada per l’Assemblea d’Actors i Directors a Barcelona l’any 1976 va ser un moment de màxima reivindicació i unitat per part del sector teatral de la ciutat i, per tant, un dels fenòmens més icònics dels anys de la Transició a la ciutat, recordat i reivindicat anys després. Un exemple, com veurem, dels aires de ruptura social i cultural viscuts els primers anys després de la mort de Franco.
Article Details
Esta obra está bajo una licencia internacional Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 4.0.
(c) © Martí Alós López, 2024
Derechos de autor
Tots els continguts inclosos a Cercles. Revista d’Història Cultura estan subjectes a la llicència Reconeixement-No comercial-Sense obra derivada 3.0 Espanya, per la qual la seva reproducció, distribució i comunicació pública és permesa sempre que no es faci amb una finalitat comercial i es reconegui a l’autor i la revista. Qualsevol tipus de transformació necessita el consentiment exprés i escrit dels autors.Martí Alós López, Universitat de Barcelona Facultat de Geografia i Història
Martí Alós López és investigador predoctoral al Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona. La seva recerca se centra en l’estudi del món del teatre a la ciutat de Barcelona des del final del franquisme a la democràcia.