Factors 2 i 3: cap a un enfocament fonamentat
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Theresa Biberauer
University of Cambridge & Stellenbosch University & University of the Western Cape
Aquest treball pretén fer progressos en la comprensió dels components que no són UG del model de tres factors de Chomsky (2005). En relació amb l’entrada (factor 2), argumento la necessitat de formular una hipòtesi adequada i precisa sobre quins aspectes de l’entrada es qualificaran com a «ingesta» i, per tant, seran la base de la construcció gramatical. En relació amb el factor 3, destaco un biaix cognitiu específic que apareix força motivat fora del llenguatge, alhora que té àmplies conseqüències per a la nostra comprensió de com es construeixen les gramàtiques del llenguatge I, i per què haurien de tenir la forma interlingüísticament comparable als generativistes. Es tracta de maximitzar els mitjans mínims (MMM). Demostro que la seva incorporació al nostre model d’adquisició gramatical facilita la comprensió de fets diversos sobre tipologia de llenguatge natural, adquisició, tant en contextos «estables» com «inestables», i també de les maneres de canviar els sistemes lingüístics amb el pas del temps.
Article Details
Com citar
Biberauer, Theresa. “Factors 2 i 3: cap a un enfocament fonamentat”. Catalan Journal of Linguistics, pp. 45-88, doi:10.5565/rev/catjl.219.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Theresa Biberauer, Ans van Kemenade, Subject positions and information-structural diversification in the history of english , Catalan Journal of Linguistics: 2011: Núm.: 10 Generative diachronic syntax : word order and information structure