Cambres de pupació d’insectes coleòpters del Pliocè – Pleistocè inferior de Mallorca (Illes Balears, Mediterrània occidental). Significació paleoambiental i cronoestratigràfica

Main Article Content

Guillem Mas
Joan Ripoll
Es descriu la presència d’estructures fòssils que apareixen en grans quantitats als paleosòls de formacions dunars del Pliocè – Pleistocè inferior de Mallorca. Es discuteixen dues hipòtesis sobre possibles insectes productors. Es desvela així la incògnita existent sobre l’origen d’aquestes formes fòssils que havien estat atribuïdes anteriorment a organismes enigmàtics, pèl·lets fecals o copròlits de Myotragus sp.; i que no són altra cosa que traces d’insectes fòssils atribuïbles a cambres de pupació de coleòpters. La presència d’aquests icnofòssils té un clar significat paleoclimàtic del que es poden derivar datacions estratigràfiques.

Article Details

Com citar
Mas, Guillem; and Ripoll, Joan. “Cambres de pupació d’insectes coleòpters del Pliocè – Pleistocè inferior de Mallorca (Illes Balears, Mediterrània occidental). Significació paleoambiental i cronoestratigràfica”. Bolletí de la Societat d’Història Natural de les Balears, vol.VOL 53, pp. 91-105, https://raco.cat/index.php/BolletiSHNBalears/article/view/260538.

Articles més llegits del mateix autor/a

1 2 > >>