Bibliotecaris i innovació docent: l'oportunitat dels plans tutorials i els treballs de fi de grau
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Nieves González Fernández-Villavicencio
Juan Antonio Barrera Gómez
Eloisa Saen de Casas
Víctor M. Moya-Orozco
El paper del bibliotecari docent universitari no ha estat mai ben definit i l'èxit de la seva activitat es veu condicionat per la relació de col·laboració amb el professorat, el seu reconeixement i nivell d'implicació i la participació en la innovació docent. Els plans tutorials i els tallers per elaborar els treballs de fi de grau que estan posant en marxa les universitats poden representar una oportunitat per a l'aprenentatge de les competències de gestió de la informació dels alumnes universitaris i de consolidació i evidència del paper formador i de tutela dels bibliotecaris, aliats dels estudiants. En aquest article es presenten dos exemples de planificació i intervenció docent de bibliotecaris de la Universidad de Sevilla en els plans tutorials dels seus centres respectius, la Facultad de Económicas y Empresariales i la Facultad de Ciencias de la Educación. Els resultats obtinguts demostren que la integració de la formació en competències informacionals o digitals que imparteixen els bibliotecaris en aquests plans ofereix molts beneficis, no només per a l'aprenentatge de l'estudiant i l'excel·lència de les universitats, sinó també per refermar el paper del bibliotecari formador.
Paraules clau
Ensenyament universitari, Bibliotecaris, Gestió de la informació, Alfabetització en informació, Mètodes d'ensenyament i aprenentatge, Universidad de Sevilla
Article Details
Com citar
González Fernández-Villavicencio, Nieves et al. “Bibliotecaris i innovació docent: l’oportunitat dels plans tutorials i els treballs de fi de grau”. BiD: textos universitaris de biblioteconomia i documentació, no. 36, https://raco.cat/index.php/BiD/article/view/312769.
Drets
Drets d'autor
Els textos publicats a BiD no tenen costos de publicació i es troben subjectes a una llicència de Creative Commons de tipus "Reconeixement". Això significa que es poden consultar i difondre lliurement sempre que se citi l'autor i l'editor amb els elements que consten en l'opció "Citació recomanada" que s'indica en cada un dels articles. En aquest sentit, es compleix amb la definició d'open access de la Declaració de Budapest a favor de l'accés obert. La revista permet a l'autor o autors mantenir els drets d'autor i retenir els drets de publicació sense restriccions.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Nieves González Fernández-Villavicencio, Biblioteques i màrqueting en xarxa , BiD: textos universitaris de biblioteconomia i documentació: Núm. 23 (2009)