L'alimentació als pobles de muntanya, de la postguerra als anys seixanta El cas d'Espinelves

Main Article Content

Dolors Vila Llivina
Jacint Arnau
Dolors Rabionet
Magda Masferrer
Carme Creixans Giramé
Maria Prat Rabionet
Anna Creixans

El període que va dels anys quaranta a finals dels seixanta del segle xx va ser un període de carestia alimentària a Catalunya. La situació als pobles petits i aïllats, com és el cas d’Espinelves, han estat poc estudiats. En aquest treball es recullen els records de persones que van viure aquella època o bé els l’han explicada per transmissió oral a través dels pares i avis. A Espinelves la producció local va permetre fer front a la carestia gràcies a l’alt grau d’abastiment tant de productes d’origen animal com vegetal. Els sistemes de conservació dels aliments es basaven fonamentalment en l’ús de la sal comuna, el sucre, l’assecat, la cocció i l’acidificació amb vinagre

Paraules clau
Alimentació, Pobles de muntanya, Espinelves, Postguerra, Conservació, Àpats, Costums culinaris

Article Details

Com citar
Vila Llivina, Dolors et al. “L’alimentació als pobles de muntanya, de la postguerra als anys seixanta: El cas d’Espinelves”. Ausa, vol.VOL 30, no. 190, pp. 657-75, doi:10.60940/ausav30n190id421733.