Terrissa negra i canvi social: pervivències i transformacions en l'ús de ceràmica de cocció reductora a Osona i les comarques gironines a partir de la recerca arqueològica i documental

Main Article Content

Esther Travé Allepuz
Joan Vicens Tarré
Coneguda des de temps prehistòrics, la ceràmica de cocció reductora esdevé l’atuell de cuina bàsic i pràcticament exclusiu en època medieval. A partir del segle xiv, la terrissa negra experimentarà una profunda crisi que forçarà la seva transformació per tal de garantir-ne la continuïtat fins a dia d’avui. Al llarg d’aquest treball explorem algunes d’aquestes transformacions en l’espai articulat a l’entorn del riu Ter, des d’una òptica diacrònica, tot remarcant les similituds i diferències del territori osonenc i gironí amb altres àrees de la geografia catalana.

Article Details

Com citar
Travé Allepuz, Esther; and Vicens Tarré, Joan. “Terrissa negra i canvi social: pervivències i transformacions en l’ús de ceràmica de cocció reductora a Osona i les comarques gironines a partir de la recerca arqueològica i documental”. Ausa, vol.VOL 28, no. 181-2, pp. 829-50, https://raco.cat/index.php/Ausa/article/view/352728.

Articles més llegits del mateix autor/a