Terrissa negra i canvi social: pervivències i transformacions en l'ús de ceràmica de cocció reductora a Osona i les comarques gironines a partir de la recerca arqueològica i documental
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Esther Travé Allepuz
Universitat de Barcelona
Joan Vicens Tarré
Museu de la Terrissa de Quart
Coneguda des de temps prehistòrics, la ceràmica de cocció reductora esdevé l’atuell de cuina bàsic i pràcticament exclusiu en època medieval. A partir del segle xiv, la terrissa negra experimentarà una profunda crisi que forçarà la seva transformació per tal de garantir-ne la continuïtat fins a dia d’avui. Al llarg d’aquest treball explorem algunes d’aquestes transformacions en l’espai articulat a l’entorn del riu Ter, des d’una òptica diacrònica, tot remarcant les similituds i diferències del territori osonenc i gironí amb altres àrees de la geografia catalana.
Article Details
Com citar
Travé Allepuz, Esther; and Vicens Tarré, Joan. “Terrissa negra i canvi social: pervivències i transformacions en l’ús de ceràmica de cocció reductora a Osona i les comarques gironines a partir de la recerca arqueològica i documental”. Ausa, vol.VOL 28, no. 181-2, pp. 829-50, https://raco.cat/index.php/Ausa/article/view/352728.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Esther Travé Allepuz, Albert Pratdesaba i Sala, Maria Ocaña i Subirana, Imma Ollich i Castanyer, La ceràmica grisa medieval de l'Esquerda (Roda de Ter, Osona) , Ausa: Vol. 29 Núm. 186 (2020)
- Esther Travé Allepuz, Imma Ollich i Castanyer, Montserrat de Rocafiguera i Espona, Les terrisseries i la producció d'atuells de cuina a Osona en època medieval: caracterització química i petrogràfica d'un conjunt de ceràmica grisa de l'Esquerda , Ausa: Vol. 26 Núm. 172 (2013)