Desglosando la transformación epistemológica : una exploración en narrativas constitutivas de disidencia social
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Albert Martín-i-Gómez
Universitat Autònoma de Barcelona
Joan Pujol Tarrés
En aquest article explorem el procés de transformació viscut per les persones dissidents a l’ordre social establert. Mitjançant aquesta recerca, pretenem visibilitzar quin tipus de relacions, interaccions i situacions han possibilitat o afavorit aquest canvi, i quines emocions i sensacions han envoltat aquest procés de canvi. La transformació epistemològica, d’aquell sentit que orienta i dota de coherència a la pròpia subjecció és el procés objecte d’estudi, i per a comprendre com es dóna aquest, emprem les produccions narratives biogràfiques com a estratègia metodològica. Localitzem les participants de les narratives en persones que practiquen quotidianament la dissidència, a les que s’accedeix per àmbits fragmentaris de dissidència a les relacions socials (econòmica, de parentiu, política i simbòlica). De les narratives extraiem tres elements significatius compartits que permeten versar entorn al procés de transformació: (1) la pertorbació en la transgressió de la censura, (2) la vivència d’incomoditats i paral·lelismes en el procés, i (3) el grup dissident com a comoditat i nova possibilitació.
Article Details
Com citar
Martín-i-Gómez, Albert; and Pujol Tarrés, Joan. “Desglosando la transformación epistemológica : una exploración en narrativas constitutivas de disidencia social”. Athenea digital, vol.VOL 13, no. 2, pp. 103-20, https://raco.cat/index.php/Athenea/article/view/291656.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Marisela Montenegro Martínez, Joan Pujol Tarrès, La fábrica de conocimientos : in/corporación del capitalismo cognitivo en el contexto universitario , Athenea digital: Vol. 13 Núm. 1 (2013): ¿Qué (nos) está pasando en la universidad?
- Marisela Montenegro Martínez, Joan Pujol Tarrés, Investigacción, Articulación y Agenciamientos Tecnológicos de Género: El caso “Generatech” , Athenea digital: Vol. 14 Núm. 1 (2014): Psicología social y acción pública