De quin món véns? Aprenent de les arrels transmèdia de netprov

Main Article Content

Rob Wittig

Aquest article explora una sèrie de projectes de netprov, una forma d'art híbrida que utilitza tecnologies disponibles en les combinacions transmèdia com a suport per a jocs de rol improvisats i per a crear narratives fictícies en temps real. A partir de la implementació d'una Experiència Air-B-N-Em, presentem els resultats del nostre objectiu d'usar trucs provats en el temps partint de la tradició literària, teatral i lúdica i d'altres tradicions creatives. L'objectiu de la nostra recerca és, per tant, rebutjar la divisió de la tradició creativa en compartiments que es produeix fins i tot a nivell individual.

Paraules clau
netprov, mons transmèdia, col·laboracions transdisciplinàries, escriptura electrònica, cultura participativa

Article Details

Com citar
Wittig, Rob. “De quin món véns? Aprenent de les arrels transmèdia de netprov”. Artnodes, no. 18, doi:10.7238/a.v0i18.3052.
Biografia de l'autor/a

Rob Wittig, Professor associat de Disseny Gràfic Universitat de Minnesota Duluth

La formació de Rob Wittig parteix d'una combinació de disseny gràfic, literatura i cultura digital. A principis dels anys vuitanta, va ser cofundador del llegendari butlletí electrònic IN.S.OMNIA juntament amb el grup artístic i literari surrealista Invisible Seattle. IN.S.OMNIA, que va ser un dels primers projectes artístics en línia de l'era digital. El 1989 va rebre una beca Fulbright per a estudiar l'escriptura i el disseny gràfic de la literatura digital juntament amb el filòsof francès Jacques Derrida a París. El seu llibre basat en aquest treball, titulat Invisible Rendezvous, es va publicar l'any 1995. Paral·lelament als seus projectes creatius, va treballar durant quinze anys en les principals empreses editores i gràfiques de Chicago. El 2008, el seu projecte web Fall of the Site of Marsha es va situar entre els primers treballs de literatura digital arxivats a la Biblioteca del Congrés dels EUA. Actualment desenvolupa projectes de ficció col·laborativa d'alt disseny en un format denominat netprov (de networked improv literature o literatura improvisada en xarxa). Té un màster en Cultura Digital per la Universitat de Bergen, Noruega (2011).

Articles similars

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 

També podeu iniciar una cerca avançada per similitud per a aquest article.