L'antropologia de la salut. Apunts per a un "discurs" sobre el concepte cristià de salut

Main Article Content

Rosa M. (Rosa Maria) , 1945- Boixareu i Vilaplana
Aquest article vol ser una reflexió oberta des d'un concepte d'home (anthropos) concret: l'ésser creat que rep vida com a do, i la concep com a espai de convivència joiosa. Hom no oblida la realitat humana: la limitació, els neguits, les dependències..., és a dir, la malaltia. Aquesta realitat humana és viscuda i sentida des de la singularitat personal, i des de la pluralitat sociocultural de l'ésser humà.
Es concep la salut com a experiència, benestar i responsabilitat, vers un mateix, i vers la societat. Es concep la salut com a expressió de la pròpia llibertat, i com a amor (bé) que es tradueix per justícia: és a dir, com el dret a gaudir de la joia de viure, i com el deure de vetllar perquè així sia. Es concep la salut com a salvació integral de l'home, que es realitza en el seu present vital, amb una perspectiva de futur que s'acompleix en Déu.

Article Details

How to Cite
Boixareu i Vilaplana, Rosa M. (Rosa Maria) , 1945-. “L’antropologia de la salut. Apunts per a un ‘discurs’ sobre el concepte cristià de salut”. Ars Brevis, no. 1, pp. 13-32, https://raco.cat/index.php/ArsBrevis/article/view/96470.

Most read articles by the same author(s)

1 2 > >>