Viure al carrer. Aporofòbia i cartografia de supervivència a Barcelona

Main Article Content

Enrique Viana Suberviola
Francisco Fransualdo de Azevedo

Les persones sense llar són ciutadans que pateixen la discriminació social i legal de la societat. El sistema capitalista cataloga les persones en funció del seu poder adquisitiu i comporta que les persones pobres quedin excloses del conjunt de la ciutadania. La violència estructural exercida envers les persones sense llar s'ha d'eradicar i emmarcar dins d'un context de lluita pels drets humans bàsics ja que la qualitat de la democràcia depèn del tracte que se li brinda als col·lectius més desafavorits. En aquest article s'ha triat la ciutat de Barcelona com a centre de l'anàlisi pràctica a causa de la seva importància i dimensions dins de les ciutats de l'entorn europeu i degut a la disponibilitat d'informació rigorosa sobre la quantitat i distribució de recursos orientats a les persones sense llar.

Paraules clau
aporofòbia, sensellarisme, pobresa

Article Details

Com citar
Viana Suberviola, Enrique; and Azevedo, Francisco Fransualdo de. “Viure al carrer. Aporofòbia i cartografia de supervivència a Barcelona ”. Ar@cne: revista electrónica de recursos en internet sobre geografía y ciencias sociales, vol.VOL 28, doi:10.1344/ara2024.287.43742.
Biografies de l'autor/a

Enrique Viana Suberviola, Doctor en Geografía por la Universitat de Barcelona

Doctor en Geografía por la Universitat de Barcelona

Francisco Fransualdo de Azevedo, Universidade Federal do Rio Grande do Norte (UFRN), Brasil

Profesor Asociado del Departamento de Geografía de la Universidade Federal de Rio Grande do Norte (UFRN), vinculado a los Programas de Postgrado en Geografía y en Turismo.

Editor Jefe de la Revista Sociedade e Território.

Coordinador de Proyectos de Investigación, Docencia y Extensión Universitaria.

Articles més llegits del mateix autor/a