Una puerta digital al conocimiento de la historia: “culturahistorica.es” y otros recursos análogos
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Fernando Sánchez Marcos
“Culturahistorica.es” nació en 2009 como un portal web internacional de teoría de la historia, historiografía y cultura histórica. Su impulsor, Catedrático emérito de la Universidad de Barcelona, analiza aquí el origen, las características y los contenidos de este recurso que permite captar la plasticidad de la condición humana. Aporta también estadísticas relevantes sobre la difusión de este portal web. Esta propuesta comunicativa se considera en el contexto de otras iniciativas del mismo ámbito temático. El autor rinde homenaje a Georg G. Iggers y Charles-Olivier Carbonell: dos grandes referentes para la historia de la historiografía, desaparecidos en los últimos cinco años.
Paraules clau
cultura histórica, historiografía, teoría de la historia, Georg G. Iggers, Charles-Olivier Carbonell
Article Details
Com citar
Sánchez Marcos, Fernando. “Una puerta digital al conocimiento de la historia: ‘culturahistorica.es’ y otros recursos análogos”. Ar@cne: revista electrónica de recursos en internet sobre geografía y ciencias sociales, https://raco.cat/index.php/Aracne/article/view/338260.
Drets
Drets d'autor
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els termes següents:
- Els autors conserven els drets d’autoria i atorguen a la revista el dret de primera publicació, amb l’obra disponible simultàniament sota una Llicència de Creative Commons d'Atribució-No Comercial 4.0 Internacional (CC BY-NC 4.0) que permet compartir l’obra amb tercers, sempre que aquests en reconeguin l’autoria i la publicació inicial en aquesta revista.
- Els autors són lliures de fer acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada a la revista (com ara la publicació en un repositori institucional o en un llibre), sempre que se’n reconegui la publicació inicial en aquesta revista.
- S’encoratja els autors a publicar la seva obra en línia (en repositoris institucionals o a la seva pàgina web, per exemple) abans i durant el procés de tramesa, amb l’objectiu d’aconseguir intercanvis productius i fer que l’obra obtingui més citacions (vegeu The Effect of Open Access, en anglès).