Un estudi pilot de les característiques motivacionals dels tennistes i dels tennistes en cadira de rodes en competició
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Eduardo Cervelló Gimeno
Juan Pedro Fuentes García
David Sanz Rivas
Aquest estudi analitza les característiques motivacionals del tennis de competició en esportistes d'alta competició practicants de tennis i tennis en cadira de rodes. Per a això es pren com a marc teòric la perspectiva de les fites d'assoliment (Nicholls, 1989; Roberts, 1992). S'analitzen les relacions entre l'orientació motivacional i una sèrie de variables psicològiques com són les creences sobre les causes d'èxit en esport, la satisfacció amb els resultats esportius, la diversió amb la pràctica esportiva i la preferència per tasques amb diferent grau de dificultat. Els resultats mostren, enfront d'estudis anteriors, que tant l'orientació a l'ego com l'orientació a la tasca s'associen a patrons motivacionals adaptatius. Per últim, s'han trobat diferències significatives en algunes de les variables estudiades entre els tennistes i els tennistes en cadira de rodes. Les possibles implicacions que per a l'entrenament poden tenir aquests resultats són discutides en el treball.
Paraules clau
esport adaptat, esport inclusiu, tennis, tennis en cadira de rodes, motivació
Article Details
Com citar
Cervelló Gimeno, Eduardo et al. “Un estudi pilot de les característiques motivacionals dels tennistes i dels tennistes en cadira de rodes en competició”. Apunts. Educació física i esports, vol.VOL 4, no. 58, pp. 73-79, https://raco.cat/index.php/ApuntsEFE/article/view/302492.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Perla Moreno Arroyo, Juan Pedro Fuentes García, Fernando Del Villar Álvarez, Damián Iglesias Gallego, José Antonio Julián Clemente, Estudi dels processos cognitius desenvolupats per l’esportista durant la presa de decisions , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 73 (2003)
- David Sanz Rivas, Francisco Ávila Romero, Aplicació de l’entrenament de la força al tennis. La importància del control del moviment , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 71 (2003)
- Juan Pedro Fuentes García, David Sanz Rivas, Luis A. Ramos Mondéjar, Damián Iglesias Gallego, Fernando Del Villar Álvarez, Percepció dels entrenadors espanyols de tennis d’alta competició sobre la seva formació permanent: situació actual i perspectives de futur , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 75 (2004)
- Ruperto Menayo Antúnez, Francisco Javier Moreno Hernández, Raúl Reina Vaíllo, Juan Pedro Fuentes García, Aplicació d’un sistema automatitzat per a l’aprenentatge i l’entrenament del tennis en condicions d’interferència contextual , Apunts. Educació física i esports: Vol. 2 Núm. 96 (2009)