L'Educació Física a la pedagogia humanista italiana i anglesa dels segles XVI i XVI
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Eduardo Àlvarez del Palacio
Una de les constants que distingeixen l’Humanisme renaixentista és el seu interès per recuperar els principis del saber establerts en el classicisme grecoromà. Els pedagogs humanistes adoptaran aquest principi com a guia fonamental en l’elaboració dels seus tractats docents, tot buscant desesperadament el desenvolupament d’una personalitat completa i harmònica dels seus alumnes. Per això, tal com veurem a continuació, el tret més comú i uniforme a la pedagogia renaixentista és la crítica a l’ensenyament escolàstic. L’educador renaixentista rebutja els manuals medievals, així com els seus mètodes, i pensa que la formació s’ha d’aconseguir mitjançant la immersió de l’esperit en les grans obres dels autors clàssics grecoromans. La meta de "ideal humà la col·loquen els pedagogs renaixentistes en "assoliment dels principis establerts en la paideia platònica i la humanistes ciceroniana. Plató i Ciceró, junt amb Aristòtil, seran els grans ídols del Renaixement.
Paraules clau
Renaixement, Humanisme, pedagogia, educació, educació física, exercici físic, activitat física, joc
Article Details
Com citar
Àlvarez del Palacio, Eduardo. “L’Educació Física a la pedagogia humanista italiana i anglesa dels segles XVI i XVI”. Apunts. Educació física i esports, vol.VOL 4, no. 58, pp. 14-24, https://raco.cat/index.php/ApuntsEFE/article/view/302480.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Juan García López, José G. Villa Vicente, José A. Rodríguez Marroyo, J. C. Morante Rábago, Eduardo Álvarez Del Palacio, Ramiro Jover Ruiz, Aplicació d’un test d’esforç intervàlic (Test de Probst) per valorar la qualitat aeròbica en futbolistes de la lliga espanyola , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 71 (2003)