Explicació d’un model integrador sobre la relació de causalitat entre l’activitat física, la salut i el risc de mort prematura

Main Article Content

Martín Gustavo Farinola

L’activitat física regular redueix el risc de mort prematura, a causa del fet que aquesta millora els factors de risc de les malalties cròniques degeneratives típiques del món civilitzat, i en retarda o n’impedeix l’aparició. En aquest article ens volem estendre en la comprensió d’aquesta relació i volem explicar per què l’activitat física ens produeix tants beneficis, i per què l’activitat física actua favorablement sobre els factors de risc de tantes malalties. Trobem que això s’esdevé a causa del fet que  valors adequats d’activitat física habitual produeixen una amalgama entre el nostre estil de vida actual i el natural de la nostra espècie, per al qual va ser seleccionat el nostre genoma a través del procés d’evolució.

Paraules clau:

Evolució genètica, Evolució cultural, Patró de subsistència, Activitat física, Salut.

Article Details

Com citar
Farinola, Martín Gustavo. “Explicació d’un model integrador sobre la relació de causalitat entre l’activitat física, la salut i el risc de mort prematura”. Apunts. Educació física i esports, vol.VOL 3, no. 85, pp. 15-27, https://raco.cat/index.php/ApuntsEFE/article/view/300522.