Efecte de diferents estratègies de presentació de feedback mitjançant vídeo en classes d’Educació Física
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
José Manuel Palao Andrés
Elena Hernández Hernández
Prudencia Guerrero Cruz
Enrique Ortega Toro
L’objectiu d’aquest treball va ser estudiar l’efecte que tenen tres formes diferents de proporcionar la informació amb l’ajuda de vídeo sobre el nombre i tipus de feedbacks, l’aprenentatge actitudinal i la percepció dels alumnes en classes d’educació física en secundària. La mostra van ser tres grups de quart curs d’educació secundària obligatòria (53 alumnes de 15-16 anys) d’un centre d’ensenyament obligatori del sud-est d’Espanya. Es va utilitzar un disseny quasiexperimental intergrup amb pretest i posttest. Es va fer un tractament de cinc sessions. Les variables independents van ser la forma de proporcionar la informació i la persona encarregada de fer-ho. Les variables dependents van ser: a) el tipus i quantitat de feedback rebut pels alumnes; b) l’aprenentatge actitudinal; c) la percepció dels alumnes de la classe; i d) la percepció de l’actuació del professor durant les classes. Els resultats mostren que: a) quan s’utilitza el vídeo per donar informació es proporciona un nombre més gran de feedbacks als alumnes; b) quan s’utilitza el vídeo per impartir feedbacks, aquest és de tipus prescriptiu i correctiu, mentre que quan no s’empra el vídeo el tipus de feedback més utilitzat és el descriptiu; i c) quan l’alumne participa en la detecció i correcció d’errors es produeix un major aprenentatge actitudinal.
Paraules clau
ensenyament, feedback, mitjans tecnològics, opinió de l’alumne
Article Details
Com citar
Palao Andrés, José Manuel et al. “Efecte de diferents estratègies de presentació de feedback mitjançant vídeo en classes d’Educació Física”. Apunts. Educació física i esports, vol.VOL 4, no. 106, pp. 26-35, https://raco.cat/index.php/ApuntsEFE/article/view/248408.
Articles més llegits del mateix autor/a
- José Manuel Palao Andrés, Suport científic a l’entrenament. Un cas pràctic de disseny i aplicació de suport a l’alt rendiment , Apunts. Educació física i esports: Vol. 4 Núm. 110 (2012)
- Antonio Calderón Luquin, José Manuel Palao Andrés, Incidència de la forma d’organització a la sessió sobre el temps de pràctica i la percepció de la motivació en l’aprenentatge d’habilitats atlètiques , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 81 (2005)