LA COMPLEXA FUNCIÓ DE L'ANIMADOR
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
L'increment en la demanda d'activitats de temps lliure suposa, en l'actualitat, una demanda creixent de professionals i d'animadors per dinamitzar aquestes pràctiques, essent aquestes cada día més nombroses, que en moltes ocasions l'actuació dels professionals se supleix mitjançant el treball de persones sense una
adequada preparació, que a base de bona voluntat, intenta amb més o menys fortuna portar endavant els
programes. Qui assumeix el paper de monitor o d'animador d'activitats són bàsicament ex-esportistes, als quals se'ls ofereix, bé des dels mateixos clubs esportius, bé des de les associacions de pares i administracions locals, la possibilitat d'impartir ensenyaments a centres i escoles esportives que cada vegada més s'han anat incrementant. La formació d'aquest personal és molt heterogènia. Entre ells hi ha des de llicenciats en EF (INEF) fins a esportistes amb la simple experiència aconseguida en la vida competitiva, passant pels monitors poliesportius provincials i persones que han seguit cursets monogràfics organitzats per diferents entitats privades, com BRAFA o els cursos d'entrenadors provincials o regionals de les federacions esportives.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Antonio Moreno Ruiz, L' ASSOCIACIONISME ESPORTIU A ESPANYA , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 3 Núm. 33 (1993)
- Antonio Moreno Ruiz, LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES I EL LLEURE , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 3 Núm. 13 (1988)
- Antonio Moreno Ruiz, LA MUTUALITAT GENERAL ESPORTIVA , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 1 Núm. 11-12 (1988)