Anàlisi de la seguretat de l’equipament esportiu a ESO
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
L’objectiu d’aquest estudi va ser analitzar el compliment dels requisits de seguretat dels equipaments esportius utilitzats a les classes d’educació física als instituts d’ESO de la Regió de Múrcia, partint de la normativa NIDE, UNE-EN i manuals de bones pràctiques. El registre de les dades es va dur a terme mitjançant una sèrie de llistes de control ad hoc de resposta dicotòmica (0=no compleix/1=compleix), analitzant un total de 582 equipaments dels centres pertanyents a la mostra (n=45). Els resultats van mostrar un percentatge general de compliment del 70.94 ±8.44, presentant les cistelles la valoració més alta amb un resultat del 72.18±12.20 i els pals de voleibol la més baixa amb el 65.79±18.34, així com diferències estadísticament significatives en funció de la titularitat dels espais on es localitzaven i respecte a la seva ubicació, en funció de si es trobaven a cobert o a l’aire lliure. Es van detectar nombrosos riscos als equipaments avaluats, i es va recomanar intervenir-hi, per eliminar-los o reduir-los, i controlar el compliment de la normativa aplicable per mantenir-ne un estat correcte.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Pablo Burillo, Gabriel Rodríguez-Romo, Juan José Salinero, Leonor Gallardo, Marta García-Tascón, La distribución territorial de la oferta de instalaciones deportivas en España. Clasificación de las Comunidades Autónomas en función del ISID , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 2 Núm. 100 (2010)
- María José Maciá-Andreu, Carmen Daniela Quero-Calero, Ana María Gallardo, María Grazia Pirina, Muhammad Farooq, Roberto Solinas, Lucía Abenza-Cano, Enfocament europeu sobre la importància de les competències de gestió esportiva als equips semiprofessionals femenins , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 4 Núm. 158 (2024): Apunts. Educación Física y Deportes