El dret civil i l’autogovern valencià - Blasco Gascó, Francesc de P. (Anuari de l’Agrupació Borrianenca de Cultura: revista de recerca humanística i científica, 2019)
<!– p.p1 margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 10.0px Times p.p2 margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 10.0px Helvetica span.s1 font: 7.0px Times span.s2 font: 10.0px Times –> S’hi explica la naturalesa del dret civil i la seua vinculació a les característiqueshistòriques de cada poble o col·lectivitat humana, tot fent un repàs al fracassat procésde nacionalització o estatalització del Codi civil a Espanya entre els segles xix i xx. Acontinuació s’analitzen les causes, de tipus polític, per les quals no es permet als valenciansdesenvolupar la seua competència legislativa en matèria civil, que els correspondria perla mateixa història hispànica.