L’administració de justícia a la Garrotxa durant la Guerra espanyola (1936-1939): Els casos d’Olot, Sant Joan les Fonts i Sant Jaume de Llierca
Article Sidebar
Aquest article està embargat. Consulteu les condicions d'accés dins l'apartat d'informació sobre la revista.
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Joan Barnadas Puigferrer
El cop d’estat militar del 18 de juliol de 1936 va provocar el col·lapse de les estructures governamentals de la Segona República, entre les quals, l’administració de justícia. En un primer moment, el govern va perdre el control de la situació però, a poc a poc, la Generalitat va posar en funcionament un nou sistema judicial, d’arrel popular, que va intentar impartir justícia. L’objectiu d’aquest treball és documentar l’administració de justícia a Olot durant els tres anys de guerra.
Paraules clau
Justícia, Tribunal Popular, dissidència, cementiris clandestins, Ajuntament d'Olot
Article Details
Com citar
Barnadas Puigferrer, Joan. “L’administració de justícia a la Garrotxa durant la Guerra espanyola (1936-1939): Els casos d’Olot, Sant Joan les Fonts i Sant Jaume de Llierca”. Annals del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca, no. 33, pp. 121-8, https://raco.cat/index.php/AnnalsPEHOC/article/view/426762.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Joan Barnadas Puigferrer, La Guerra dels Matiners a Olot , Annals del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca: Núm. 27 (2016)
- Joan Barnadas Puigferrer, La Junta Local de Reformes socials (1900-1923) , Annals del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca: Núm. 29 (2018)
- Joan Barnadas Puigferrer, L’esquerra revolucionària a Olot: els comunistes. , Annals del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca: Núm. 32 (2021)