L’Empordà dins l’espai català transfronterer
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Joan Armangué Ribas
La situació geogràfica de l’Alt Empordà, al centre de l’Euroregió, suposa un seguit d’oportunitats per al desenvolupament social, econòmic i cultural de l’Empordà. L’Empordà, històricament, ha estat situat en una cruïlla de camins. Cada vegada més, però, les comunicacions en xarxa permeten l’articulació i l’estructuració de les relacions transfrontereres. La superació de la frontera i la necessitat de mirar cap al Nord és la via per al progrés de l’Empordà. I el marc de l’Euroregió és l’espai adequat per fer-ho possible. L’autor apunta clarament que la xarxa d’àrees urbanes empordaneses ha de superar la vella estructura administrativa que separa l’Alt i el Baix Empordà. En lloc de la divisió comarcal, cal que, de manera global, s’ocupi un espai de centralitat dins l’arc mediterrani transpirinenc. Per ocupar aquest espai cal enfortir la competitivitat i la complementarietat de l’economia empordanesa, necessari en un procés d’igualació dels preus dins l’espai català transfronterer.
Paraules clau
Euroregió, centralitat empordanesa dins l’Euroregió, espai català transfronterer, arc mediterrani transpirinenc, desenvolupament econòmic, segle XXI, centrality of the Empordà within the Euroregion, Catalan cross-border territory, Mediterranean
Article Details
Com citar
Armangué Ribas, Joan. “L’Empordà dins l’espai català transfronterer”. Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, pp. 531-58, doi:10.2436/20.8010.01.97.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Joan Armangué Ribas, Figueres, l’estat de la ciutat: la crisi eixampla la bretxa econòmica i social , Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos: Vol. 48 (2017)
- Joan Armangué Ribas, L’economia empordanesa millora, les desigualtats socials creixen , Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos: Vol. 49 (2018)