L’Atenció Educativa Domiciliària com a territori d’ encreuament de drets fonamentals

Main Article Content

Rosa María Belana Vallcaneras

Aquest article intenta ser un exercici de descripció i reflexió d’allò que representa l’Atenció Educativa Domiciliària (AED) per a alumnes amb necessitats de salut mental o física. L’AED es descriu com un territori d’encreuament de drets fonamentals on els docents que s'encarreguen han de tenir clares les seves funcions, el què fer, com fer-ho i, sobretot, el per què. L’article esbossa dues bastides per a l’atenció educativa domiciliària, la legal i la conceptual i/o ètica, basada també en l’experiència. Es fa palesa també la importància de fer estudis que demostrin l’impacte dels plans terapèutics integrals des de les diferents disciplines, sobretot en casos de salut mental, on el dret fonamental del suport educatiu pot quedar molt limitat, post-posat o, fins i tot, eliminat en alguns casos, si no hi ha suport d'Atenció Educativa Domiciliària (AED), Aula Hospitalària (AH), Unitat Docent de l’Hospital de dia d’Adolescents (HdA) o Aula Integral de Suport (AIS). Sabem, per l’experiència, que la resposta integral, amb el suport educatiu, sobretot en casos complexos de salut mental, ajuda i beneficia, en la major part de les situacions, en l’evolució del pacient i, per descomptat, de l’alumnat que rep el suport.

Paraules clau
atenció educativa domiciliària, salut mental, drets fonamentals, pla terapèutic integral

Article Details

Com citar
Belana Vallcaneras, Rosa María. “L’Atenció Educativa Domiciliària com a territori d’ encreuament de drets fonamentals”. Àmbits de Psicopedagogia i Orientació, no. 59, pp. 25-33, https://raco.cat/index.php/AmbitsAAF/article/view/423656.
Biografia de l'autor/a

Rosa María Belana Vallcaneras, Tècnica d’Educació Inclusiva als Serveis Territorials del Barcelonès Departament d’Educació