Seabird temporal composition, abundance and habitat use in Punta La Metalera (Arequipa, Southern Peru)

Main Article Content

Variació temporal de la diversitat, abundància i ús de l’hàbitat dels ocells marins a Punta La Metalera (Arequipa, al sud del Perú)


Els sistemes d’illes, illots i puntes guaneres proporcionen una extraordinària i àmplia varietat d’hàbitats, única per als ocells marins. Aquesta variabilitat determina l’estructura i la dinàmica de la comunitat. Hi ha pocs estudis sobre variació de la diversitat en el temps o sobre ús de l’hàbitat per part dels ocells en aquests sistemes del sud del Perú. Amb aquest objectiu vam analitzar aquests paràmetres a la Punta La Metalera (El Faro) des d’octubre de 2019 a març de 2020 en un cap d’Islay, Arequipa, al sud del Perú. En total vam registrar un total de 12 espècies, entre les quals una d’endèmica de la costa peruana (Cinclodes taczanowskii), una amb estatus d’amenaçada, Spheniscus humboldti, i quatre amb estatus de gairebé amenaçades (Phalacrocorax gaimardi, Pelecanus thagus, Sula variegata  i Larosterna inca) algunes de les quals pertanyents al grup d’ocells guaners. Pel que fa a l’abundància, la família Laridae va ser la més abundant, amb una presència destacada de Larosterna inca amb el nombre més gran d’individus; la fluctuació temporal evidencia una abundància més gran d’espècies durant els mesos de desembre i gener. Els principals usos de l’hàbitat van ser el descans, l’arranjament de les plomes amb el bec i l’alimentació. Tanmateix, els registres de nidificació de sis espècies també suggereixen aquest ús. Aquesta àrea té una importància significativa per al desenvolupament de les espècies aquí registrades atesa l’escassa informació disponible sobre la costa sud, la grandària poblacional i la reproducció d’algunes de les espècies registrades.

Paraules clau:

Diversitat, Ús del sòl, Ocells marins, Comportament, Pertorbacions, Larosterna inca

Article Details

Com citar
Vilca Taco, L. M. et al. “Seabird temporal composition, abundance and habitat use in Punta La Metalera (Arequipa, Southern Peru)”. Arxius de Miscel·lània Zoològica, vol.VOL 19, pp. 161-8, doi:10.32800/amz.2021.19.0161.